Náhradní i chytré hadice pro centrální vysavače

Centrální vysavače fungují na principu umístěné centrální jednotky mimo obytné prostory, od které jsou vedeny potrubní rozvody k jednotlivým vysavačovým zásuvkám. Ty jsou rozmístěné v rodinném domě či bytě tak, aby hadice pohodlně dosáhla na všechna uklízená místa. Ideální rozmístění zásuvek je takové, aby uživatel z jednoho přípojného místa (vysavačové zásuvky), mohl uklidit co největší plochu, pokud možno celé patro, nebo byt, protože standardní hadice má 9m.

Jaké vysavačové hadice můžeme k centrálnímu vys avači připojit? Pro centrální vysavače Husky jsou kompatibilní prakticky všechny hadice od světových výrobců. U hadic s vypínačem na rukojeti je důležité mít kvůli umístění kontaktů v zásuvkách, koncovku s půlměsícovými plíšky.

Pro Husky jsou kompatibilní všechny vysavačové hadice nabízené na našem eshopu. Jsme výhradními dovozci.

Náhradní i chytré hadice pro centrální vysavač dělíme na několik typů:

Hadice bez pojistky

Na takovéto hadici je dvoudílná tyč, nebo teleskopická tyč nasazená na kónus trubky vycházející z rukojeti hadice a není nijak jinak zajištěná.

Hadice s pojistkou

V označení hadic jsou vedeny jako BL (button lock). Na trubce vycházející z rukojeti hadice je malý „čudlík“ který zaskočí do otvoru dvoudílné, nebo teleskopické tyče a zabraňuje jejímu nechtěnému vypadnutí. Pro oddělení hadice od tyče je nutné „čudlík“ zmáčknout a tím odjistit.

Obyčejné hadice bez vypínače v rukojeti

Tyto vysavačové hadice spínají motorovou jednotku tím, že kovový kroužek na koncovce hadice zkratuje kontakty v zásuvce a tím sepne systém. Jsou to například hadice BOG-30 - garážová hadice bez vypínače a bez pojistky. Je sice pojmenovaná jako „garážová“, ale lze ji samozřejmě používat i k běžnému úklidu v domě.

Vysavačové hadice s vypínačem v rukojeti

Vedení slaboproudého ovládacího okruhu od vysavače k zásuvkám je vedeno přes kontakty koncovky vysavačové hadice a dráty do rukojeti hadice s vypínačem. Jedná se o pohodlné ovládání vysavače, kdy lze jednotku dle potřeby zapínat a vypínat, aniž by bylo nutné jít k vysavačové zásuvce a vytáhnout vysavačovou hadici ven. Příklad BIP-30-PBL kde číslo 30 značí délku ve stopách a zkratka P = pistolová rukojeť a BL = button lock.

Hadice elastické

Elastické hadice pro centrální vysavače jsou velmi skladné, protože ve „smrštěném“ stavu mají od 1,5 do 2,5m podle celkové délky hadice. Jsou tedy velmi skladné a vejdou se třeba do šuplíku skříňky. Dokáží se ale natáhnout, podle typu, od 7m až dokonce do 12m délky. Jejich využití je převážně k rychlému úklidu nečistot v zádveří, u krbu, v garáži, dílně atp. Hadice se nemusí skládat a věšet na držák, je vždy rychle připravená k použití.

Hadice ve zdi

Hadice ve zdi jsou nejkomfortnějším příslušenstvím k centrálnímu vysavači Husky. Vyžaduje odbornou instalaci a společnost Newag prostřednictvím svých poboček je průkopníkem tohoto systému na našem trhu. Bylo nainstalováno na 1000 těchto rozvodů a zákazníci si chválí snadnou obsluhu, která spočívá v jednoduchém vytažení potřebné délky hadice ze zásuvky ve zdi.

Jak vysavačové hadice ve zdi fungují? Při stavbě bytu, nebo RD je potřeba počítat se speciálním trubním rozvodem a jeho návrh je nutné konsultovat s našimi odborníky. Potrubí je vedeno v podlahách, stěnách a podhledech tak, aby délka hadice, která může být od 7m do 15m dlouhá se mohla pohodlně „vcucnout“ do potrubí. K tomu jsou speciálně uzpůsobená kolena s velkým poloměrem, aby hadice hladce klouzala v potrubí jak při vytažení, tak při „vcucnutí“ po skončení úklidu. Speciální zásuvky jsou jen vlastně krycí dvířka se zajišťovací objímkou a spínačem pro centrální vysavačovou jednotku. Protože skrytá hadice může být až 15m dlouhá, tak se provádí většinou jedna zásuvka na celé patro (záleží na velikosti domu). Kdo chce využívat komfortu Hadice ve zdi a přitom chce ušetřit peníze za složitější instalaci a materiál, může si ji nechat nainstalovat třeba jen do přízemí domu, kde je v kuchyni, obýváku, předsíni atp. mnohem častější úklid, který lze takto velmi zjednodušit. Do patra a garáže pak lze umístit běžné zásuvky centrálního vysavače, a tak ekonomicky nakombinovat oba systémy. Hadice ve zdi stojí většinou kolem 15.000,- Kč na jednu zásuvku včetně materiálu, práce a vysavačové hadice.

Hadice v navijákovém boxu Vroom

Vroom central je plastový box, který podle typu obsahuje vytahovací elastickou hadici v délce 5,4 m (kat.č.:9215CE), nebo 7,3 m (9220).

Instaluje se do skříňky kuchyňské linky, do skříní do zádveří domu, nebo do garáže. Slouží k rychlému a pohodlnému vytažení hadice a rychlému úklidu drobků, nanošeného písku v zádveří, nebo k úklidu auta, ke kterému je v nabídce navíc speciální kovový stropní držák, který nabízí maximální pohodlí bez toho, aby hadice překážela a zasekávala se o otevřené dveře auta. Speciální držák na strop s označením NEW-064K.

Pobočky a servisní střediska NEWAG

NEWAG spol. s r.o.

Vestecká 104
252 41 Zlatníky – Hodkovice
Tel.: 261 221 528
Infolinka: 800 139 076
E-mail: info@newag.cz

Otevírací doba:
Po-Čt: 8 – 17h, Pá: 8 – 15h

NEWAG Praha spol. s r.o.

Vídeňská 573
252 42 Vestec u Prahy
Tel.: 261 213 103
GSM: 777 137 781
E-mail: praha@newag.cz

Otevírací doba:
Po-Čt: 8-12 13-17, Pá: 8-12 13-15h

NEWAG Hradec Králové spol. s r.o.

Uhelná 1182/3a
500 03 Hradec Králové
Tel.: 495 521 522
GSM: 777 059 277
E-mail: infohk@newag.cz

Otevírací doba:
Po-Čt: 8:30 – 17h, Pá 8:30-15h

NEWAG Brno spol. s r.o.

Hviezdoslavova 55a
637 00 Brno
Tel.: 548 210 954
GSM: 777 092 777
E-mail: brno@newag.cz

Otevírací doba
Po-Pá: 8-16:30h

Napište nám