Praktické doplňky, které dělají centrální vysavače ještě výjimečnějšími

Centrální vysavač je považován za prostředek, který vysává s vysokým výkonem, a přitom vůbec nevíří prach. Tuto skutečnost oceňují nejen alergici, ale všichni ti, kteří chtějí rychle a účinně uklízet domácnost a při tom nestrávit touto nepopulární činností více času, než je nezbytně nutné. To ale mluvíme jen o samotném úkonu vysávání, tak jak ho všichni znají.

To, že centrální vysavač umí mnohem více, protože lze k výkonné centrální jednotce připojit různé praktické doplňky, už zase tolik lidí neví.

Jak centrální vysávání funguje?

Centrální vysavač je spojený s jednotlivými zásuvkovými vstupy jednoduchým potrubím, které zajišťuje odsávání prachu a nečistot od vysavačových zásuvek až k výkonné centrální vysavačové jednotce, která vše přefiltruje a vyčištěný vzduch vyfoukne mimo dům. Tím mají jeho uživatelé 100% jistotu, že žádní roztoči, ani alergeny, se již nikdy nevrátí zpět do ložnice či jiných obytných prostor. Do zásuvkových vstupů obsluha zasune cca 9m dlouhou vysavačovou hadici, kterou lze u středních domků uklidit z jednoho místa i celé patro, a to i včetně schodů a jiných pro přenosný vysavač hůře dostupných míst. Více informací jak funguje centrální vysavač

Po krátkém úvodu do problematiky centrálního vysavače se konečně dostáváme k oněm praktickým pomocníkům, které dělají centrální vysavač nedocenitelným.

Praktické doplňky k centrálním vysavačům 

Štěrbinová zásuvka do kuchyně

Automatická lopatka na smetí

Začneme automatickou lopatkou na smetí, známé také pod výrazem "štěrbinová zásuvka". Někdy se používá označení amerického výrobce Vacpan, Dustpan, Magic sweep, atp., která odsaje všechny nečistoty, které k ní smetáčkem nametete. Nejčastěji se instaluje do soklu kuchyňské linky, zdroje drobků a drobného odpadu z vaření, které napadá na zem. Do přepínače automatické lopatky stačí „kopnout“ nohou, nebo „klepnout“ smetákem a vše co je v její blízkosti skončí v centrální jednotce někde ve sklepě, garáži, nebo technické místnosti.

K dispozici jsou plastové, v různém barevném provedení, ale většina uživatelů si vybere bytelnou, nerezovou (např. VAC PAN Magic Sweep), která koresponduje s většinou vyráběných spotřebičů. Kromě kuchyně je dalším uplatněním pro automatickou lopatku zádveří domu či bytu, v koupelně na vlasy, nebo třeba u krbu, kde jsou největší zdroje nečistot. 

Hadice ve zdi

Hadice ve zdi - až 15 metrů!

Velmi luxusním doplňkem jsou tzv „hadice ve zdi“, což je speciálně instalovaný potrubní rozvod centrálního vysavače, do kterého se schová celá vysavačová hadice až do délky 15 metrů, kterou si obsluha vytáhne ze „zdi“ – speciální zásuvky v potřebné délce, připojí nástavec a hned může začít vysávat. Na závěr pak nechá jen silou podtlaku vysavače vtáhnout hadici zpátky do potrubí, kde nikomu nepřekáží. 

VroomVroom - naviják s hadící 

Zjednodušenou formou hadice ve zdi je naviják s hadicí Vroom. Je to takový box s hadicí o délce 5,5, nebo 7,5 metrů, která se vytahuje z boxu pro rychlý operativní úklid.

Box se instaluje nejčastěji do skříňky kuchyňské linky, do šatní skříně v předsíni, nebo třeba i na strop do garáže (při použití speciálních držáků) pro pohodlný úklid automobilu.

Centrální vysavače Husky jasnou volbou

Kombinace všech uvedených praktických doplňků nám může posloužit třeba i v kutilské dílně. Tak neváhejte, pokud stavíte dům, nebo byt, nechte si zpracovat nabídku nebo využijte orientační online cenové kalkulace

V případě zájmu o více informací nás také můžete kontaktovat na bezplatné telefonní lince 800 139 076 nebo emailu info@husky.cz

Tým NEWAG spol. s r.o. - výhradní dovozce centrálních vysavačů Husky pro ČR a SR.

Pobočky a servisní střediska NEWAG

NEWAG spol. s r.o.

Vestecká 104
252 41 Zlatníky – Hodkovice
Tel.: 261 221 528
Infolinka: 800 139 076
E-mail: info@newag.cz

Otevírací doba:
Po-Čt: 8 – 17h, Pá: 8 – 15h

NEWAG Praha spol. s r.o.

Vídeňská 573
252 42 Vestec u Prahy
Tel.: 261 213 103
GSM: 777 137 781
E-mail: praha@newag.cz

Otevírací doba:
Po-Čt: 8-12 13-17, Pá: 8-12 13-15h

NEWAG Hradec Králové spol. s r.o.

Uhelná 1182/3a
500 03 Hradec Králové
Tel.: 495 521 522
GSM: 777 059 277
E-mail: infohk@newag.cz

Otevírací doba:
Po-Čt: 8:30 – 17h, Pá 8:30-15h

NEWAG Brno spol. s r.o.

Hviezdoslavova 55a
637 00 Brno
Tel.: 548 210 954
GSM: 777 092 777
E-mail: brno@newag.cz

Otevírací doba
Po-Pá: 8-16:30h

Napište nám