Kolik stojí centrální vysavač?

Centrální vysavače jsou pro většinu lidí “zapsány v hlavách” jako luxusní zboží, které si pořizují opravdu bohatí lidé do velkých a honosných domů a jejich cena začíná někde nad 100 tis korunami. To však není vůbec pravda. Do malého rodinného domu nebo bytu lze pořídit kompletní nainstalovaný systém včetně centrální jednotky, montáže, hadice a příslušenství již od 20.000,- Kč!

Níže si dovolujeme vám představit několik vzorových instalací pro představu, na jakou částku přibližně vychází kompletní dodávka centrálního vysavače Husky.

Centrální vysavač do bytu

Centrální vysavač již není jen alternativou do rodinných domů, ale v dnešní době již není žádnou výjimkou instalace centrálního vysavače i do bytové jednotky. Ano, i v bytě je možné využít přednosti centrálního vysavače, jako je vysoký výkon, ticho při vysávání, snadná manipulace a to nejhlavnější – konec víření prachu uvnitř obytného prostoru.

Do bytových jednotek doporučujeme vysavačový agregát CONDOVAC, který nabízí možnost montáže na zeď, nebo k zapuštění do sádrokartonové příčky. Jeho malé rozměry ho předurčují k instalaci právě do bytů, kde ho lze snadno „ukrýt“ kamkoliv na toaletu, do koupelny či komory, zapustit kamkoliv do sádrokartonové příčky, umístit do skříňky kuchyňské linky, zapustit do boku šatní skříně atd.

Návrh řešení instalace centrálního vysavače Condovac, ve dvou různých bytech vedle sebe, kde jsou červeně vyznačená jednotlivá vedení potrubí a zásuvky, včetně umístění vysavačových jednotek:

 1x agregát Condovac 660
 2x vysavačová zásuvka
 15m potrubí
 Montáž a doprava
 Velikosti bytů 48m2 a 93m2

Cena dodávky systému centrálního vysavače Condovac 660 na klíč je 18.560,- Kč (byt 48m2) a 19.892,- Kč (byt 93m2) bez DPH

 

 

 

 


Centrální vysavač pro menší rodinný dům

Do menších rodinných domů je možné využít i výše zmiňovaný model Condovac, nicméně doporučujeme využít základní model řady centrálních vysavačů Husky opravdu špičkové kvality, konkrétně agregát Husky Flex. Má vysoce účinný samočistící filtrační systém Silpure, který díky cyklónovému proudění vzduchu v nádobě, strhává nečistoty z filtru a tím jej průběžně čistí. Opět i zde využijete všechny, výše vyjmenované, výhody centrálního vysávání včetně rozšíření o doplňky, jako je automatická lopatka na smetí umístěná v soklu kuchyňské linky, samonavíjecí hadice Vroom pro rychlý úklid umístěná v šatní skříni a další.

Návrh řešení instalace centrálního vysavače (půdorys přízemí) Husky Flex do menšího rodinného domu (2 patra), zakreslené vedení potrubí a zásuvky:

 

 

 1x agregát Husky Flex
 3x vysavačová zásuvka
 1x automatická lopatka
 30m potrubí
 Montáž a doprava
 Velikost domu 190m2

Cena dodávky systému centrálního vysavače s Husky Flex na klíč je 38.877,- Kč bez DPH

 

 

 

 

 

Střední a velký dům – varianta suchého a mokrého sání

Pro střední a větší domy doporučujeme vysavače s Bypass motory s nezávislým chlazením, který zaručuje dlouhou životnost přístroje. Hodně zákazníků dává kromě vysávání suchých nečistot přednost centrálním vysavačům, které umějí vysávat také vodu.

Husky je průkopníkem a také jednou z mála firem, které mají úklidové techniky mokrého sání a přístroje k tomu vyzkoušené již desítky let. V níže uvedeném příkladu bude pro suché sání použitý agregát Husky Cyklon HLE a pro variantu mokrého sání model Husky Pro 100.

Návrh řešení instalace centrálního vysavače (půdorys přízemní) Husky Cyklon/ Husky Pro 100 (potrubí je stejné jak pro suché, tak mokré sání)  do rodinného domu (2 patra), zakreslené vedení potrubí a zásuvky:

 

 1x agregát Husky Cyklon/Pro 100
 4x vysavačová zásuvka
 1x automatická lopatka
 58m potrubí
 Montáž a doprava
 Velikost domu 250m2

Cena dodávky systému centrálního vysavače pro suché sání s Husky Cyklon na klíč je 62.199,- Kč bez DPH

Cena dodávky systému centrálního vysavače pro suché i mokré sání s Husky Pro 100 na klíč je 76.199,- Kč bez DPH

 


Centrální vysavače pro nadstandardně velké domy včetně systému "hadice ve zdi"

Pro nadstandardně velké stavby doporučujeme vybírat již z nejsilnějších agregátů, jako jsou například Husky Titan. Jedná se o dvoumotorový stroj, který nabízí velkou sací sílu bez kompromisů. Již jsme zmiňovali možnosti rozšíření systému centrálního vysávání o doplňky jako automatická lopatka na smetí, samonavíjecí hadici Vroom, ale v této variantě jdeme ještě dál.

Nejvyšší uživatelský komfort zajistí tzv. Hadice ve zdi, díky které odpadá jakékoliv skladování a přenášení hadice. Ta je totiž ukryta v trubním rozvodu a pro následný úklid si vytáhnete potřebnou délku hadice (až 12m). Po dokončení úklidu jí jednoduše, podtlakem, vrátite zpět. Je však nutné upozornit, že na tuto variantu je potřeba myslet již při návrhu a instalaci, jelikož trubní rozvod je trochu odlišný, než trubní rozvod pro standardní vysavačové hadice.

Návrh řešení instalace centrálního vysavače (půdorys přízemí) Husky Titan do rodinného domu (4 patra) s hadicí ve zdi, zakreslené vedení potrubí a zásuvky:

 

 

 1x agregát Husky Titan
 4x vysavačová zásuvka pro hadici ve zdi
 4x vysavačová hadice ve zdi
 2x podlahová štěrbina
 125m potrubí
 Montáž a doprava
 Velikost domu 530m2

Cena dodávky systému centrálního vysavače pro Husky Titan na klíč je 158.168,- Kč bez DPH

 

 

 

 

 

 

Centrální vysavač pro každého

Výše jste měli možnost pro představu nahlédnout do návrhů a kalkukací centrálního vysavačového systému pro různé varianty bydlení. Díky široké nabídce modelů centrálních vysavačů jsme schopni připravit nabídku pro jakýkoliv byt, nebo dům. V případě zájmu o nezávaznou kalkulaci zdarma nás kontaktujte.

Závěrem je potřeba říci, že při stavbě nového rodinného domu, bytu či rekonstrukcích, by se nemělo zapomenout i na centrální vysavač, který pomůže s úklidem všech koutů domácnosti, a to i pavučin u stropu, na schodech, prachu na nábytku, sedacích souprav, garáže a interiéru automobilu, což např. s robotickým vysavačem není možné. Nicméně pro zastánce robotických vysavačů je možné k jakékoliv variantě centrálního vysavače připojit i samočistící robotický vysavač Tubo Robo TR900, který na konci úklidu dojede na dokovací stanici, kde se pomocí systému centrálního vysavače automaticky sám vyčistí. Centrální vysavače Husky nejsou navíc omezeny na výkonu dle nařízení EU a vysávají velkým sacím výkonem. To samozřejmě zkvalitňuje, zrychluje a usnadňuje úklid.

Informace o DPH: Do konce roku 2023 platí sazba DPH pro domy s podlahovou plochou do 350m2 se sníženou sazbou 15%, na části pevně spojené se stavbou. Tedy potrubní rozvod a vysavačovou jednotku. Proto jsou výše uvedené ceny bez DPH a je potřeba je přesně dopočítat podle skutečného rozsahu dodávky.

Pobočky a servisní střediska NEWAG

NEWAG spol. s r.o.

Vestecká 104
252 41 Zlatníky – Hodkovice
Tel.: 261 221 528
Infolinka: 800 139 076
E-mail: info@newag.cz

Otevírací doba:
Po-Čt: 8 – 17h, Pá: 8 – 15h

NEWAG Praha spol. s r.o.

Vídeňská 573
252 42 Vestec u Prahy
Tel.: 261 213 103
GSM: 777 137 781
E-mail: praha@newag.cz

Otevírací doba:
Po-Čt: 8-12 13-17, Pá: 8-12 13-15h

NEWAG Hradec Králové spol. s r.o.

Uhelná 1182/3a
500 03 Hradec Králové
Tel.: 495 521 522
GSM: 777 059 277
E-mail: infohk@newag.cz

Otevírací doba:
Po-Čt: 8:30 – 17h, Pá 8:30-15h

NEWAG Brno spol. s r.o.

Hviezdoslavova 55a
637 00 Brno
Tel.: 548 210 954
GSM: 777 092 777
E-mail: brno@newag.cz

Otevírací doba
Po-Pá: 8-16:30h

Napište nám