Centrální a robotický vysavač - ideální kombinace pro váš čistý domov

Robotický vysavač pro každodenní úklid

Mnoho lidí má v dnešní automatizované době hned jasno. Volba zní: „robotický vysavač“, protože už nechci nikdy více uklízet. Problematika úklidu má ale širší rozměr a stojí za to se nad ní zamyslet hlouběji.

Robotické vysavače, a to i ty nejdokonalejší, jsou vhodnými pomocníky při každodenním úklidu prostor s rovným povrchem, bez překážek jakými jsou prahy, schody, nábytek atp.

Mnohdy si každý nechá projekt nového domu či bytu už předem robotickým vysavačům uzpůsobit tak, aby měl jeho „Robůtek“ volnou cestu a dostal se všude. Ano, robotický vysavač automaticky „zamete a sebere“ viditelný prach a smetí, a tak pravidelně udržuje volné plochy na první pohled čisté. Je tomu tak u hladkých podlah a v menší míře i u koberců, kterých však v moderních domácnostech ubývá. To je zároveň nejčastější argument obhájců robotického vysávání.

Cílem tohoto článku není vymlouvat těmto lidem jejich názor, ale včas vysvětlit, že robotický a centrální vysavač jsou v úklidu výborní spolupracovníci a ač se ten centrální bez toho robotického snadno obejde, tak obráceně už to nebude při požadavku na kvalitně uklizenou domácnost tak jednoduché.

Jak funguje centrální vysávání?

Pojďme ve stručnosti představit jak funguje centrální vysavač. Jeho princip spočívá v umístění výkonové vysavačové jednotky mimo vysávané obytné místnosti, jako jsou: sklep, garáž, komora, koupelna, šatna, šatní skříň, půda atp.

Od vysavače jsou vedeny trubky o průměru 5cm k vysavačovým zásuvkám, kterých v domě nemusí být mnoho, protože vysavačová hadice, kterou do nich při úklidu zapojujeme, má obvykle 9m. Takže u běžného RD o půdorysu 10x10m stačí obvykle jen jedna zásuvka na patro. Pro maximální využití centrálního vysavače ale může být i další zásuvka v garáži, na venkovní fasádě pro úklid auta, nebo třeba v dílně, když je majitel kutil. Navíc je vysavač napojený na výfukovou trubku, která odvádí všechen přefiltrovaný vzduch mimo dům.

Bez omezení výkonu

Centrální vysavač nemá nijak omezený výkon a jeho tah hloubkově a s minimálním úsilím vysaje i vysoké koberce. Co je ale nejdůležitější? Dům či byt a jeho důkladný úklid není jenom o podlaze, ale i o nábytku, sedacích soupravách, schodech, policích, pavučinách, dětských pokojích, kde se povaluje o něco více věcí, terasách, garážích a interiérech automobilů. Těch míst, které je potřeba uklízet je ale mnohem více, člověk na to však přijde až v „provozu“ domácnosti.

Počítejte s ním již při stavbě domu

Zde je ale potřeba zdůraznit, že centrální vysavač je potřeba zabudovat do stavby včas, protože potrubí pro vysávání vede většinou v podlaze a ve stěnách. Vysavačová jednotka pak už může být osazena kdykoliv. Kdo tento fakt opomine a myslí pouze na automatický a bezpracný robot, nemá v budoucnosti možnost vysávat centrálně, s vysokým výkonem, bez víření prachu a s 25 letou zárukou.

Kombinace centrálního a robotického vysavače = ideál

Robotický vysavač je pro svého staršího a silnějšího bratra vhodným pomocníkem, ale sám se s celým domem nevypořádá, proto je kombinace obou technologií pro váš čistý domov nepostradatelná a zároveň nejlepší volbou.

 

Jaké centrální vysavače by Vás mohli zajímat? 

Condovac 660

Condovac 660 - centrální vysavač za bezkonkurenční cenu

Malý, ale velmi výkonný centrální vysavač, konstruovaný hlavně pro instalace do bytů a menších rodinných domů, primárně dřevostaveb. Díky svým malým rozměrům, nevyžaduje žádnou speciální místnost, kterou bývá u centrálních vysavačů nejčastěji garáž, sklep, technická místnost, komora atp.

Centrální jednotku Condovac 660 lze umístit třeba v koupelně, v šatní skříni, ve skříňce kuchyňské linky, nebo s použitím speciálního instalačního rámu lze vysavač z půlky zapustit i do sádrokartonové stěny, nebo obvodové stěny dřevostavby. Veškerá připojení na trubní rozvody jsou přivedena do připraveného instalačního rámu. Všechny výhody centrálního vysavače Condovac ještě umocňuje jeho cena, která je méně než 10.000,- Kč bez DPH.

Výkon: 660 AW

 

Zobrazit Condovac 660 na eshopu

 

Husky Storm

Husky Storm - zlatá střední cesta

Klasický centrální vysavač s mimořádně silným motorem a velkou odpadní nádobou, která minimalizuje údržbu. M

odel Husky Storm je určen již pro velké byty a RD a svým výkonem a předčí každá očekávání.

Tento model je v akční nabídce včetně sady příslušenství a hadice 9,1m s vypínačem v rukojeti. Jeho dostupná akční cena jen 22.490,- Kč bez DPH je nejlepší v poměru cena/výkon ze všech centrálních vysavačů na trhu.

Výkon: 700 AW

 

Zobrazit Husky Storm na eshopu

 

 

Husky PRO 100Husky PRO 100 - špička pro náročné uživatele 

Špičkový centrální vysavač s průmyslovým bypass motorem a s možností vysávání vody.

Velká odpadní nádoba se sacím košem z nerezy a s patentovaným filtrem SILPURE s obsahem stříbra, které zamezuje růstu bakterií na ploše filtru a s cyklonovou filtrací zajišťuje stálý průtok vzduchu a vysoký výkon.

Možnost vysávání vody umožňuje více způsobů úklidových technik, a navíc v případě nějaké nepříjemnosti s vodoinstalací může pomoci odsát i větší množství vody a zachránit další vybavení domu.

Výkon: 683 AW

 

Zobrazit Husky PRO 100 na eshopu 

Pobočky a servisní střediska NEWAG

NEWAG spol. s r.o.

Vestecká 104
252 41 Zlatníky – Hodkovice
Tel.: 261 221 528
Infolinka: 800 139 076
E-mail: info@newag.cz

Otevírací doba:
Po-Čt: 8 – 17h, Pá: 8 – 15h

NEWAG Praha spol. s r.o.

Vídeňská 573
252 42 Vestec u Prahy
Tel.: 261 213 103
GSM: 777 137 781
E-mail: praha@newag.cz

Otevírací doba:
Po-Čt: 8-12 13-17, Pá: 8-12 13-15h

NEWAG Hradec Králové spol. s r.o.

Uhelná 1182/3a
500 03 Hradec Králové
Tel.: 495 521 522
GSM: 777 059 277
E-mail: infohk@newag.cz

Otevírací doba:
Po-Čt: 8:30 – 17h, Pá 8:30-15h

NEWAG Brno spol. s r.o.

Hviezdoslavova 55a
637 00 Brno
Tel.: 548 210 954
GSM: 777 092 777
E-mail: brno@newag.cz

Otevírací doba
Po-Pá: 8-16:30h

Napište nám