7 důvodů, proč si pořídit centrální vysavač Husky

Argumenty, které hovoří pro nákup a instalaci centrálního vysavače do bytu a rodinného domu pochopí snadno každý, kdo již centrální vysavač používá. Drtivá většina už by v budoucnu vůbec nepřemýšlela nad otázkou, jestli ano či ne. Odpověď je jednoznačná: „nemám ve svém rodinném domě spolehlivější, levnější a užitečnější technologii“.

Dalšími odpověďmi bývají také: „mám centrální vysavač již 28 let a nesáhnul jsem na něj“. Na otázku, jestli by si přál vyměnit za nový, většinou dostanete odpověď s otázkou: „proč, pořád funguje“. Potřebuji jen nějaký nástavec, nebo hadici. Takových uživatelů je v ČR více jak 80 tisíc, a to není malé číslo. 

Proč jsou tito lidé tak spokojení? Položíte-li si tuto otázku, tak na ni nedostanete odpověď, dokud to sami nezkusíte.

1. Vysoký výkon a tichý provoz: Vysavače Husky jsou vybaveny silnými průmyslovými motory, aby poskytovaly velký sací výkon, což urychluje a usnadňuje čištění. Zároveň jsou umístěny mimo hlavní obytné prostory, což minimalizuje hluk během úklidu.

2. Dlouhodobá spolehlivost a minimální údržba: Uživatelé jsou spokojeni s tím, že centrální vysavače Husky vydrží dlouho bez potřeby výměny nebo oprav. Mají proto mimořádně dlouhou záruku.

3. Energetická efektivita: Přestože mají vysavače Husky vysoký výkon, jejich spotřeba energie je relativně nízká ve srovnání s jinými domácími spotřebiči. Úklid v domácnosti probíhá zpravidla 1h týdně, takže vyšší spotřeba motoru je vykompenzovaná rychlejším úklidem a vyšší efektivitou.

4. Zlepšení kvality vzduchu: Centrální vysavače Husky efektivně odstraní prach a alergeny z vašeho domu tím, že je odvádějí po přefiltrování ven mimo dům, což je ideální pro alergiky nebo osoby citlivé na kvalitu vzduchu.

5. Snadná manipulace a flexibilita použití: Systém "Hadic ve zdi" umožňuje snadné a pohodlné čištění bez nutnosti přenášení těžkého vysavače, a dokonce i dlouhé hadice. Uživatelé mohou jednoduše vytáhnout potřebnou délku hadice ze zásuvky, připojit nástavec a začít vysávat. Po skončení úklidu se hadice jednoduše „vcucne“ zpátky do potrubí ve zdi.

6. Nákladová efektivnost a přínos pro investici do nemovitosti: Instalace systému Husky je finančně přijatelná, a navíc kromě nižších nákladů na provoz zvyšuje hodnotu nemovitosti, což je důležité i pro majitele domů uvažující o budoucím prodeji.

7. Hadice ve zdi a další chytré doplňky: Centrální vysavač Husky s hadicí ve zdi patří mezi nejvyšší uživatelský komfort. S hadicí ve zdi už nikdy nebudete muset přenášet nebo skladovat objemné vysavačové hadice. Jednoduše si vytáhněte potřebnou délku hadice z vysavačové zásuvky, připojíte teleskop (s nástavcem) a začněte vysávat. Po skončení vysávání se hadice podtlakem a bez námahy zasune do trubního rozvodu, takže ve stěně nebo v systému nejsou žádné mechanické části, které by se opotřebovávaly nebo které by bylo třeba v budoucnu vyměnit. Díky možnosti uložení až 15m hadice můžete z jedné zásuvky pokrýt celé patro vašeho domu.

Dále lze systém rozšířit o řadu užitečných doplňků jako jsou automatické lopatky na smetí, robotické vysavače, které jsou automaticky čištěny z centrálního vysavače, přídavná zařízení pro čištění filtrů sušiček na prádlo, RetractVac hadice do garáže pro úklid auta uvnitř i venku před domem atp.

Benefity centrálního vysávání s vysavači Husky

1. Vysoký výkon a tichý provoz

Hlavními argumenty jsou asi silný tah motoru a současné ticho, protože výkonná jednotka je umístěná mimo uklízené prostory.

Navíc na její výkon a příkon el. energie neplatí žádná omezení EU. Ani nemohou, kdyby centrální vysavač neměl výkon, nemohl by obsluhovat mnohdy dlouhý potrubní rozvod a hadici vysavače, která má většinou 10 m.

2. Dlouhodobá spolehlivost a minimální údržba

Spolehlivost je ozdobou centrálních vysavačů. Základním komponentem je výkonný průmyslový motor, který běží na nízké otáčky a průměr několikastupňových turbín je větší než u přenosných vysavačů. Záruky jsou proto až desetileté a centrální vysavače nejsou klasickým spotřebním zbožím, které pravidelně měníte většinou již po dvou letech, jakmile skončí záruka. S centrálním vysavačem Husky k vám do domácnosti přichází spolehlivá technologie na mnoho let, která navíc zhodnotí stavbu a je tedy dobrou investicí. Dle platných daňových zákonů je u standardních RD vedený v nižší sazbě DPH.

3. Energetická efektivita

Ptáte-li se na spotřebu energie a její vysokou cenu, tak je snadné si odpovědět kolik hodin týdně vysavač běží a vynásobit si tento čas počtem týdnů v roce. Troufáme si tvrdit, že půjde o číslo někde kolem 50 h a při příkonu 1850W půjde o cca 100kW. Proti pračce, ledničce a ostatním spotřebičům, jde o zanedbatelnou sumu, která je navíc bohatě vykompenzována podstatně rychlejším úklidem domu, protože vysavač vysaje do hloubky a po prvním přejetí hubicí vše daleko rychleji, takže máte zkrácený úklid a více času na odpočinek.

4. Zlepšení kvality vzduchu

Alergici ocení 100% účinnost vysávání. Veškerý prach odejde hadicí a potrubím k vysavači, kde je přefiltrován a vzduch je pak vyfouknutý ven mimo dům. Žádné víření prachu, jako s přenosným, robotickým, tyčovým či jakýmkoliv lokálním vysavačem, kdy nejde jen o filtry v takovém vysavači, které mohou být cyklónové, vodní, v kvalitě HEPA, nebo dokonce uhlíkové, ale jde o prach zvířený prouděním vzduchu v místnosti, kde pracuje vysavač a roztáčí vzduch. Prach na nábytku, záclonách atp. je vířen a po skončení úklidu spadne zpět na již uklizená místa, nemluvě o obsluze vysavače, která tento prach s alergeny a pyly vdechuje ve značné míře. Do hubice a hadice centrálního vysavače je prach nasáván velkou silou a jde jen jedním směrem, a to pryč z místnosti.

5. Snadná manipulace a flexibilita použití

Snadná manipulace s vysavačem, který nemusíte nikam přenášet. Centrální vysavač Husky je nyní vybavený tzv. Hadicí ve zdi, kterou si uživatel jen vytáhne ze zásuvky v potřebné délce a připojí si jen vhodný nástavec. Systém Husky HVZ (Hadice ve zdi) posouvá pohodlnost úklidu na maximální míru. Tento nejdokonalejší systém je navíc finančně dostupný a pro běžný RD vychází komplet na klíč včetně 2 HVZ, instalace, výkonné jednotky Husky, materiálu a DPH kolem 50 tis Kč.

6. Nákladová efektivnost a přínos pro investici do nemovitosti

Instalace systému Husky může být finančně přijatelná a navíc kromě nižších nákladů na provoz může zvýšit hodnotu nemovitosti, což je důležité i pro majitele domů uvažující o budoucím prodeji.

7. Chytré doplňky

K centrálnímu vysavači lze přidat mnoho chytrých doplňků.

Jsou jimi například:

  • Štěrbinové zásuvky do soklů kuchyňských linek a koupelnových a předsíňových skříněk. K těmto automatickým lopatkám na smetí jen nametete smetáčkem drobky, vlasy, nebo písek z bot a vše je odsáto až do centrálního vysavače.
    Je to rychlé, pohodlné a účinné. Prohlédnout štěrbinové zásuvky v e-shopu



  • Pokud jste si již zvykli na robotický vysavač, centrální vysavače Husky mají robota s automatickou základnou, kde je robot po úklidu automaticky zbaven prachu z nádobky a nemusíte ho pokaždé vyklepávat a dýchat znovu prach a alergeny.

  • Odsávací krátké hadice Wally flex vám zase pomohou vyčistit filtr u sušičky prádla, každý ví, jak je nepříjemné po každém použití sušičky sundávat a vyhazovat žmolky z filtru.

  • Vysávání auta v garáži a před domem. Zde pomůže vytahovací hadice RetractVac, která vám snadno a rychle pomůže s úklidem automobilu v garáži a za pěkného počasí i před ní. Vytáhnete si hadici ze zásuvky, stejně jako u HVZ (hadice ve zdi) a díky vysokému výkonu centrálního vysavače si rychle a pohodlně vysajete automobil.

  • Pomocí separátorů na prach a popel si můžete uklidit i krb nebo dílnu. Tyto separátory také využívají výkonného motoru centrálního vysavače. Prohlédnout separátory na e-shopu

Centrální vysavač je zkrátka nenahraditelný. Bylo by škoda na něj zapomenout při projektování vašeho nového domu. My vám s tím rádi pomůžeme, je to velmi jednoduché a stačí k tomu pouze zaslat půdorysy pater RD na emailovou adresu.

Rádi poskytujeme podporu i projektantům a stavebním firmám. V případě zájmu o nezávaznou konzultaci nás neváhejte kontaktovat

Pobočky a servisní střediska NEWAG

NEWAG spol. s r.o.

Vestecká 104
252 41 Zlatníky – Hodkovice
Tel.: 261 221 528
Infolinka: 800 139 076
E-mail: info@newag.cz

Otevírací doba:
Po-Čt: 8 – 17h, Pá: 8 – 15h

NEWAG Praha spol. s r.o.

Vídeňská 573
252 42 Vestec u Prahy
Tel.: 261 213 103
GSM: 777 137 781
E-mail: praha@newag.cz

Otevírací doba:
Po-Čt: 8-12 13-17, Pá: 8-12 13-15h

NEWAG Hradec Králové spol. s r.o.

Uhelná 1182/3a
500 03 Hradec Králové
Tel.: 495 521 522
GSM: 777 059 277
E-mail: infohk@newag.cz

Otevírací doba:
Po-Čt: 8:30 – 17h, Pá 8:30-15h

NEWAG Brno spol. s r.o.

Hviezdoslavova 55a
637 00 Brno
Tel.: 548 210 954
GSM: 777 092 777
E-mail: brno@newag.cz

Otevírací doba
Po-Pá: 8-16:30h

Napište nám