Proč centrální vysavač vítězí nad klasickým a robotickým?

Proč je centrální vysavač účinější než ten klasický či robotický?

Všechny tři uvedené technologie vysávání mají jeden společný jmenovatel. Tím úklid domova od prachu a nečistot. Proč je z nich ale centrální vysavač nejlepším řešením? Přečtěte si tři hlavní důvody.

Na prvním místě je Čistý domov a zdravé prostředí 

Že je prach zdraví nebezpečný, zejména když se vznáší ve vzduchu a vy ho dýcháte, tuší asi každý. Nejmenší, lidským okem nepostřehnutelné částice, přitom vdechujeme nejhlouběji do plic. Při úklidu vnímáme prach především jako nepořádek, nepříjemný estetický prvek, špínu. Chemický rozbor v něm ale často prokáže těžké kovy jako například stroncium, arzen, chrom, hliník a další kovy, které mohou být ve vyšších koncentracích dokonce toxické. Domácí prach obsahuje různé spory, bakterie, plísně, pyly, roztoče ale také třeba lidské kožní buňky, případně úlomky vlasů či zvířecí srsti. Všechny tyto materiály, pokud jste jim dlouhodobě vystaveni, mohou poměrně spolehlivě vyvolat různé druhy alergií. To znamená, že čím méně se jejich působení vystavujeme, tím lépe pro nás. A čím více prachu – a to včetně mikroskopického – skutečně dostaneme mimo obytné prostory, o to zdravější bude prostředí, ve kterém s rodinou společně trávíme hodně času. Toto splňuje pouze centrální vysavač, který odvede nasátý vzduch s nečistotami pomocí trubního rozvodu mimo dům, resp. je odveden do centrální jednotky, kde je přefiltrován a následně se vyfoukne mimo dům. Klasický přenosný i robotický vysavač nasátý vzduch i s jemným prachem po přefiltrování vyfouknou zpět do místnosti. A jemný prach navíc ještě zvíří do vzduchu. V podstatě se s nimi tedy sice zbavíme hrubých prachových částic a nečistot, ale ty nejjemnější, společně s alergeny, v místnosti pouze rozfoukáme. To mimo jiné znamená, že musíme mnohem častěji nejen znovu vysávat, ale i daleko častěji utírat i prach z nábytku.

Více klidu a pohodlí

Jelikož je vysavačový agregát umístěn (většinou) v technické místnosti nebo garáži, je hluk, kterému musí být rodina při úklidu vystavena mnohem nižší. Hluku při vnikání vzduchu do hubice se samozřejmě úplně nevyhneme, ale celkově klidnější domácí prostředí ocení všichni členové domácnosti. Zmíněnou psychickou pohodu ale zvýší i samotná jednoduchá manipulace s centrálním vysavačem. Stačí jen vytáhnout lehkou hadici, zasunout jí do vysavačóvé zásuvky a úklid může začít. Navíc je možné využít chytré doplňky z široké řady příslušenství. Centrální vysavač ve srovnání klasickým a robotickým uspoří řádově více času, který věnujeme vynášení odpadu a manipulací se sáčkem nebo zásobníkem. Jeho kontejner totiž stačí vysypat po uklizení téměř 10.000 m2, což bývá v průměru 2x za rok.

Vysoký výkon, dlouhá životnost a záruka 25 let

Pro důkladný úklid nečistot totiž je nutný i dostatečný výkon. Sací výkon vysavače je zhruba jedna třetina jeho udávaného příkonu. Klasické vysavače dnes mají, na základě direktivy EU, limitovaný příkon na maximálně 900 Wattů. Robotické vysavače si sice poradí s většími kousky nečistot, ale jejich reálný sací výkon je velmi malý. V průměru se pohybuje kolem 10 ti Wattů. Centrální vysavače ve srovnání s předchozími dvěma typy žádný limit nemají a jejich výkon se řídí pouze potřebou optimální nutné sací síly. Ta je při jejich příkonu přes 2000 Wattů kolem 640 Wattů výkonu. Je tedy logické, že v porovnání s předchozími dvěma typy vysavačů nasají nejen více nečistot a prachu, ale to vše i za kratší dobu. Podstatný je ale především fakt, že větší sací síla znamená i větší šanci vysát podstatnou část alergenů. A ty navíc okamžitě dostat mimo náš obytný prostor. Navíc pouze u centrálních vysavačů HUSKY získáte unikátní záruku 25 let!

Pobočky a servisní střediska NEWAG

NEWAG spol. s r.o.

Vestecká 104
252 41 Zlatníky – Hodkovice
Tel.: 261 221 528
Infolinka: 800 139 076
E-mail: info@newag.cz

Otevírací doba:
Po-Čt: 8 – 17h, Pá: 8 – 15h

NEWAG Praha spol. s r.o.

Vídeňská 573
252 42 Vestec u Prahy
Tel.: 261 213 103
GSM: 777 137 781
E-mail: praha@newag.cz

Otevírací doba:
Po-Čt: 8-12 13-17, Pá: 8-12 13-15h

NEWAG Hradec Králové spol. s r.o.

Uhelná 1182/3a
500 03 Hradec Králové
Tel.: 495 521 522
GSM: 777 059 277
E-mail: infohk@newag.cz

Otevírací doba:
Po-Čt: 8:30 – 17h, Pá 8:30-15h

NEWAG Brno spol. s r.o.

Hviezdoslavova 55a
637 00 Brno
Tel.: 548 210 954
GSM: 777 092 777
E-mail: brno@newag.cz

Otevírací doba
Po-Pá: 8-16:30h

Napište nám