Cena za pořízení centrálního vysavače nemusí být vysoká

Centrální vysávání již od 20.000,- Kč

Centrální vysavače jsou zapsány v hlavách lidí jako luxusní zboží, které si pořizují opravdu bohatí lidé do velkých a honosných domů a jejich cena začíná někde na 100 tis korunách. To však není vůbec pravda. Do malého rodinného domu nebo bytu lze pořídit kompletní nainstalovaný systém včetně centrální jednotky, montáže, hadice a příslušenství již od 20.000,- Kč!

Centrální vysavač Condovac

Centrální vysavačová jednotka Condovac, od největšího výrobce centrálních vysavačů na světě, kanadské firmy Nuera Air, která je výrobcem i u nás známých značek Husky, Duovac, Beam a mnoha dalších, stojí necelých 10 tisíc korun a má parametry, kterým se nemůže rovnat žádný domácí přenosný vysavač a ani mnoho jiných centrálních vysavačů na trhu. Je ideální pro instalace do dřevostaveb se zastavěnou plochou do 120m2 a jak naznačuje i název, je primárně určená pro byty a kondominia, kde nezabere mnoho místa a navíc, když je umístěná někde na očích, třeba v koupelně, na toaletě, nebo v šatně, esteticky neruší.

Vysavače Husky

Na centrální vysavače jako takové, nelze ale pohlížet jen z hlediska ceny. Ta u těch větších modelů sice není, jak bylo psáno v úvodu, 100 tisíc korun, ale je určitě vyšší, než je klasický přenosný, nebo třeba i robotický vysavač. Ještě silnější a výkonnější vysavače značky Husky mohou sice stát i 30 tisíc korun, ale na druhou stranu nejsou klasické spotřební zboží a jejich životnost je několikrát vyšší, než klasické vysavače.

Na trhu více jak 50 let 

Centrální vysavače jsou ve svých funkcích stále stejné, a to již více jak 50 let. Je tomu tak proto, že princip funkce, založený na umístění centrální jednotky mimo uklízený prostor, od které je nataženo ve stěnách vysavačové potrubí k jednotlivým zásuvkám, do kterých uživatel pouze zasune 9m dlouhou vysavačovou hadici a může začít vysávat, nevyžadují žádné další elektronické vymoženosti dnešní doby.

Hlavní předností je totiž extra silný průmyslový motor (proto tak dlouhá záruka), který velkou silou vysaje všechen prach a nečistoty z koberců a všech povrchů do nádoby centrálního vysavače, kde se prach odfiltruje a vzduch s případnými alergeny a dalšími, lidem škodlivými částečkami je vyfukován ven mimo dům. Jsou to úplně stejné filtry, které se používají v přenosných a robotických vysavačích, jen s tím rozdílem, že se alergeny již nikdy nedostanou zpátky do uklízených místností, jako u všech jiných mobilních vysavačů, včetně zmiňovaných robotů. Princip vyfukování přefiltrovaného vzduchu mimo dům je jediná a 100% jistota, že si nebude uživatel vířit prach v domácnosti stále dokola.

Myslete na centrální vysavač již při stavbě domu

Závěrem je potřeba říci, že při stavbě nového rodinného domu, bytu či rekonstrukcích, by se nemělo zapomenout i na centrální vysavač, který pomůže s úklidem všech koutů domácnosti, a to i pavučin u stropu, na schodech, prachu na nábytku, sedacích souprav, garáže a interiéru automobilu, na což robotický vysavač prostě stačit nemůže. Ten je naopak vhodným doplňkem každého centrálního vysavače ke každodennímu zametání rovných ploch. Robotický vysavač lze koupit kdykoliv. Ten centrální je ale potřeba nainstalovat včas už v době stavby, nebo rekonstrukce, protože pak do hotového domu je to mnohem složitější. Stačí mít nainstalované aspoň potrubí, která vám umožní centrální vysavač dokompletovat už kdykoliv. Cena za potrubní díly přitom může být i jen několik tisíc korun (při montáži svépomocí). Taková příprava ušetří v budoucnu hodně starostí s úklidem, neboť centrální vysavač je svým výkonem a životností opravdovým pomocníkem v domácnosti. Díky snadné manipulaci, tichu při vysávání, variabilitou nástavců a doplňků, šetří váš čas a udržuje čistý domov.

Pobočky a servisní střediska NEWAG

NEWAG spol. s r.o.

Vestecká 104
252 41 Zlatníky – Hodkovice
Tel.: 261 221 528
Infolinka: 800 139 076
E-mail: info@newag.cz

Otevírací doba:
Po-Čt: 8 – 17h, Pá: 8 – 15h

NEWAG Praha spol. s r.o.

Vídeňská 573
252 42 Vestec u Prahy
Tel.: 261 213 103
GSM: 777 137 781
E-mail: praha@newag.cz

Otevírací doba:
Po-Čt: 8-12 13-17, Pá: 8-12 13-15h

NEWAG Hradec Králové spol. s r.o.

Uhelná 1182/3a
500 03 Hradec Králové
Tel.: 495 521 522
GSM: 777 059 277
E-mail: infohk@newag.cz

Otevírací doba:
Po-Čt: 8:30 – 17h, Pá 8:30-15h

NEWAG Brno spol. s r.o.

Hviezdoslavova 55a
637 00 Brno
Tel.: 548 210 954
GSM: 777 092 777
E-mail: brno@newag.cz

Otevírací doba
Po-Pá: 8-16:30h

Napište nám